X
Stel hier uw eigen design deur samen.Begin direct

Alles wat u moet weten over
de bestaande soorten stalen deuren

Stalen deuren zorgen voor esthetisch visueel genot in uw interieur

Stalen deuren. Een tijdloze trend in hedendaags interieur. En niet zonder reden. De belangrijkste is misschien wel dat een stalen binnendeur met glas veel meer licht toelaat dan een standaard binnendeur. Daarnaast zorgen de lijnen van het staal voor dagelijks esthetisch visueel genot. Kortom: kies voor een uitblinkende entree met een taatsdeur, scharnierdeur of schuifdeur van CLOOZ doors!

Veel voordelen én een luxe uitstraling

Ze zijn prachtig om te zien en hebben ook veel voordelen. Meer licht en ruimtegevoel bijvoorbeeld. Het hoeft trouwens niet alleen bij een stalen deur van de hal naar de keuken te blijven. Ultieme luxe gaat veel verder. Denk aan een chique deur van de slaapkamer naar de ensuite badkamer of walk-in closet. Of zelfs een stalen deur met melkglas voor het toilet. Ook trapgaten worden steeds vaker voorzien van een hal van staal en glas. Dit is zowel stijlvol als goed voor warmtebehoud.

Tailor uw stalen deur naar wens met praktische mogelijkheden

Een stalen deur is altijd een goede keuze doordat deze helemaal naar wens te tailoren is. Ook in zakelijke ruimtes, omdat ze duurzaam, onderhoudsvrij en eventueel brandwerend zijn. En het leukste is dat u er bij CLOOZ doors uw eigen stempel op kunt drukken. Denk aan kleur, afwerking, soort glas en profiel. Zelfs uw logo in staal is mogelijk. Dankzij de veelzijdige opties passen ze echt in iedere interieurstijl thuis.

Maak van uw wildste dromen werkelijkheid

Wij beschikken over een eigen ontwerpstudio met zeer creatieve designers. Hier worden uw dromen werkelijkheid. En we moedigen u aan om groots te dromen, want we houden van uitdagingen. Ervaar de professionaliteit en gedrevenheid van de vakmensen achter het merk . En natuurlijk de exclusiviteit en kwaliteit van CLOOZ doors producten. Maak een afspraak voor een ontwerpsessie in onze showroom of stel uw eigen stalen deur samen in de ontwerp tool.

Welk model stalen deur
past het beste bij uw project?

Binnen ons stalen deuren assortiment hebben wij in de basis drie soorten stalen deuren. De taatsdeur, de scharnierdeur – ook wel draaideur of opdekdeur genoemd – en de schuifdeur. Wij werken met een ongedeelde glasplaat van 6mm dik, waardoor elk design gerealiseerd kan worden. Ook dankzij ons eigen unieke CLOOZ profiel. Bovendien zijn onze stalen deuren hierdoor uitzonderlijk kindvriendelijk.

Side note: een stalen vouwdeur – soms beter bekend als harmonicadeur – is ook mogelijk, maar lichten we niet uit. Meer weten of persoonlijk advies nodig? Neem vrijblijvend contact op of kom langs in onze sfeervolle showroom te Barneveld.

De stalen taatsdeur is misschien wel de meest gangbare uitvoering van de stalen deur. Deze majestueuze deur draait om zijn eigen verticale as, waarbij de draaipunten zich boven en onder de deur bevinden. Dat betekent trouwens dat er tijdens montage in de vloer en het plafond geboord moet worden. In een huis waar vloerverwarming niet gelokaliseerd is, is dit soms een uitdaging. Bij nieuwbouw woningen kunnen we hier juist goed op inspelen.

Waarom kiezen voor taatsdeuren?

Grootste voordeel van de taatsdeur is dus dat ze zowel naar binnen als buiten kunnen openslaan tot een hoek van 150 graden. De deuren blijven aan beide kanten ook staan op een hoek van 90 graden. Dat wordt de vasthoudstand genoemd. Nog een voordeel is dat dit model relatief weinig ruimte in de breedte nodig heeft, omdat hij om zijn eigen as heen draait. Daardoor past hij letterlijk in heel veel soorten ruimtes. Tot slot oogt het natuurlijk als een hele chique, luxueuze entree.

Dan hebben we de stalen scharnierdeur, ook wel draaideur genoemd. Deze deur draait ”maar” naar één kant open tot 180 graden (zoals elke gewone deur). Dit model moet zoals de naam al verklapt in een kozijn worden geplaatst en vast worden gezet met scharnieren. Laatstgenoemde zijn trouwens altijd zichtbaar, maar vaak niet heel storend omdat ze dezelfde kleur hebben als het kozijn en de deur. U kunt kiezen voor een nieuw stalen kozijn, maar ook een bestaand (houten) kozijn. Let wel op: niet alle oude muren en kozijnen houden het gewicht van een zware stalen deur. Het is dus belangrijk om dit vooraf goed te controleren om ernstige situaties te voorkomen.

Waarom kiezen voor scharnierdeuren?

Stalen scharnierdeuren zijn een stijlvol, functioneel en bereikbaar alternatief voor gewone, saaie en ouderwetse dichte binnendeuren. Ze geven een industriële touch aan ruimtes, maar passen ondanks hun stoere look in elk interieur. Het grootste voordeel van dit type deur is echter dat het ruimtes volledig geluidsdicht van elkaar afsluit dankzij het kozijn. Daarom zien we stalen scharnierdeuren veel in combinatie met stalen kozijnen bij zakelijke klanten. Het is perfect om gesloten, privé ruimtes – zoals vergaderruimtes – mee te creëren welke toch transparant blijven door het glas. En daarnaast bij particulieren in de hal en bij het trapgat om warmte beter vast te houden. Een slimme, duurzame oplossing die wij graag supporten in deze tijd.

Een stalen schuifdeur is net even wat anders dan de voorgaande modellen, maar minstens net zo prachtig en praktisch. Bij stalen schuifdeuren wordt een railsysteem gebruikt welke optioneel mooi weg te werken is in de muur. Dankzij het scharnier onderaan de deur en op de vloer heeft de schuifdeur een geavanceerd hydraulisch systeem, waardoor deze altijd soft-close sluit en vrijwel niet slijt. Hij blijft daarom soepel heen en weer rollen, ook na miljoenen keren schuiven. Het enige nadeel is dat het misschien net een seconde langer duurt om schuifdeuren te openen dan draaideuren.

Waarom kiezen voor schuifdeuren?

Deze variant is erg praktisch bij weinig ruimte, aangezien er geen zwaairuimte nodig is. De stalen schuifdeur met glas is erg populair als afsluiting tussen keukens en woonkamers. De één kan dan bijvoorbeeld ongestoord leren in de keuken terwijl de ander tv kijkt. Vaak zien we stalen schuifdeuren in combinatie met zijlichten, ook wel zijpanelen of stalen kozijnen genoemd. Dat geeft een fijn ruimtelijk effect. En wat denkt u ervan om uw inloopkast of badkamer en suite af te sluiten met een stalen schuifdeur met wit mat glas? Waan uzelf elke dag in ultieme luxe.

De stalen deuren soorten naast elkaar

Klik op de bovenstaande afbeeldingen om deze te vergroten en bekijk onze Instagram pagina voor nog veel meer inspiratie.

Kies voor maatwerk of bestel onze stalen deuren in standaard afmetingen
ook gemakkelijk én voor een vaste prijs online bij onze vertrouwde reseller.

Customize compleet naar wens

Binnen bovengenoemde uitvoeringen zijn er talloze mogelijkheden. Van dubbele tot enkele stalen deuren. Met of zonder zijlichten, ook wel zijpanelen genoemd. Kiest u voor een extra paneel boven de deur? Ook de vlakverdeling en grootte van de panelen passen wij aan naar uw wens. Een speciaal rond profiel, uw logo of een zigzag patroon? Alles is mogelijk!

Waarom kiezen voor CLOOZ doors

CLOOZ doors staat garant voor een uniek en creatief ontwerp in elk interieur. U kunt zelfs een waar kunstobject maken van uw stalen deur. Onze specialisten leveren en monteren binnen 6 weken na het goedkeuren van de offerte. Kortom: kies voor perfect maatwerk uit eigen smederij, snelle levering en professionele montage.

Bellen met
CLOOZ doors

Wij zijn op werkdagen bereikbaar op 0342 – 786910.

Bezoek onze
showroom

Samen uw deur naar wens ontwerpen? Maak een afspraak.

Zelf uw deuren ontwerpen

Stel uw eigen deur samen via onze online ontwerp tool.

Stel vragen via WhatsApp

Meer informatie? Stuur ons gerust een bericht.

CLOOZ doors

Anthonie Fokkerstraat 83
3772 MP Barneveld
0342 – 786910
info@cloozdoors.nl

SNEL NAAR

INFO

Erkend leerbedrijf Barneveld | Stage Barneveld | Staal & Metaal | CLOOZ doors
Neem hier contact op. Contact Stel hier uw unieke stalen deur samen.