X
Stel hier uw eigen design deur samen.Begin direct

Verschil in profiel voor stalen deuren

Een stalen deur of kozijn kan gemaakt worden met verschillende profielen. Elk profiel heeft een ander aanzicht. Maar de keuze van een profiel is ook van invloed op de robuustheid van een stalen deur of kozijn en dus de kwaliteit.

Wij werken met twee soorten profielen voor onze stalen deuren:

  • HOP profiel
  • CLOOZ profiel

Ons CLOOZ profiel is echt speciaal ontwikkeld voor luxe stalen deuren en kozijnen. CLOOZ doors heeft een eigen smederij in Nederland. Dit betekent dat onze stalen deuren 100% Made In Holland én duurzaam zijn. Zo kunnen we de best mogelijke kwaliteit garanderen.

HOP profiel stalen deuren

Het HOP profiel is een bekend profiel welke veel gebruikt wordt in bijvoorbeeld interieurs en stalen deuren. Een andere naam voor dit type profiel is ‘HOP buisprofiel’ of ‘Buisprofiel met aanslag’.

De deur is opgebouwd uit een buitenframe met een tussenverdeler. In de tussenverdeler liggen de kokers (ook wel de glaslatten genoemd). Achter de glaslatten ligt de ruit, het glas. Dit is ook direct de achterkant van de deur. Kiest u voor een stalen deur met het HOP profiel, dan krijgt u een deur die aan de achterkant ‘glad’ is en dus niet hetzelfde aanzicht heeft aan de voorkant. Bij een deur met een HOP profiel is de verdeler minimaal 5 cm. Zeer robuust dus.

HOP profiel

Techniek HOP profiel

HOP profiel

Voorkant HOP profiel

HOP profiel

Achterkant HOP profiel

Achterkant HOP Profiel

CLOOZ profiel – Aanbevolen

Het CLOOZ profiel is een uniek profiel, speciaal ontwikkelt voor stalen deuren en kozijnen. Het grote verschil ten opzichte van een stalen deur met een HOP profiel is dat de stalen deur met een CLOOZ profiel aan beide zijden hetzelfde aanzicht heeft. Ook is de glasplaat ongedeeld, waardoor er nooit torsie in een deur kan optreden en er dus veel meer stevigheid in de deur is gebracht. Daarnaast kan de verdeler bij dit type profiel teruggebracht worden tot 2 cm. De verdeling kan in elke gewenste vorm of verdeling. De mogelijkheden zijn dus eindeloos vergeleken met een HOP profiel en de aanzichten zijn veel eleganter.

Voordelen CLOOZ profiel

  • Ranker profiel
  • Aan beide zijden hetzelfde aanzicht
  • Alle designs mogelijk

Opbouw CLOOZ profiel

Het CLOOZ profiel is opgebouwd uit een buitenframe met daarin een binnenframe. Dit binnenframe ligt er 4 mm verdiept in wat een zeer exclusief uiterlijk aan de stalen deur geeft. Het binnenframe zit aan beide kanten van het glas, waardoor er dus aan beide zijden van de deur exact hetzelfde aanzicht wordt gecreëerd. Dit is uniek in de markt. Doordat het glas in het midden van het binnenframe zit, kunt u kiezen voor elk gewenst design. Zo is het met het CLOOZ profiel dus ook mogelijk om bijvoorbeeld uw logo of een ander gewenst design in staal op de deur te krijgen.

CLOOZ Profiel

Techniek CLOOZ Profiel

CLOOZ profiel

Twee zijden hetzelfde aanzicht

Twee zijden hetzelfde aanzicht

CLOOZ Profiel

Ongedeelde ruit

CLOOZ Profiel

Onderdorpel CLOOZ Profiel

Welk profiel past bij mij?

Een stalen deur is niet gewoon een deur voor een ruimte. Het is een echt designobject. U kunt er zelfs een kunstobject van maken. Dit is ook de reden dat de meeste mensen kiezen voor het unieke CLOOZ profiel. Zodat ze aan beide kanten van de deur kunnen genieten van dit prachtige stijlobject van glas en staal.

Wat is voor u belangrijk?

Een stalen deur wordt bijvoorbeeld veel toegepast als scheiding tussen de keuken en woonkamer. Door te kiezen voor het CLOOZ profiel heeft u zowel in de keuken als in de woonkamer hetzelfde aanzicht op de deur. Vindt u het minder belangrijk dat de deur aan beide zijden hetzelfde aanzicht heeft en mag deze best aan één kant glad zijn? Dan kunt u kiezen voor het HOP profiel. Bijvoorbeeld wanneer u de deur plaatst als scheiding tussen de woonkamer en de hal of gang.

Soorten stalen deuren

Er zijn verschillende soorten stalen deuren. Zo kunt u kiezen voor enkele of dubbele taatsdeuren, of bijvoorbeeld voor schuifdeuren. Elk model kunt u krijgen met zowel het HOP profiel als met ons unieke CLOOZ profiel. Bekijk hier het aanbod deuren:

Staat uw model er niet tussen of wilt u een deur met een uniek design? Gebruik dan onze ontwerp tool en stel uw eigen design deur samen.

Customize compleet naar wens

Binnen deze uitvoeringen zijn talloze mogelijkheden. Van dubbele tot enkele stalen deuren. Met of zonder stalen zijlichten, ook wel zijpanelen genoemd. Kiest u voor een extra paneel boven de deur? Ook de vlakverdelingen en vlakgrootte van de panelen passen wij aan naar uw wens.  Een speciaal rond profiel, logo of patroon? Alles is mogelijk!

Waarom kiezen voor CLOOZ doors

CLOOZ doors staat garant voor een uniek en creatief ontwerp in elk interieur. U kunt zelfs een waar kunstobject maken van uw stalen deur. Onze specialisten leveren en monteren binnen 6 weken na het goedkeuren van de offerte. Kortom: kies voor perfect maatwerk uit eigen smederij, snelle levering en professionele montage.

Kies voor maatwerk of bestel onze stalen deuren in standaard afmetingen
ook gemakkelijk én voor een vaste prijs online bij onze vertrouwde reseller.

Bellen met
CLOOZ doors

Wij zijn op werkdagen bereikbaar op 0342 – 786910.

Bezoek onze
showroom

Samen uw deur naar wens ontwerpen? Maak een afspraak.

Zelf uw deuren ontwerpen

Stel uw eigen deur samen via onze online ontwerp tool.

Stel vragen via WhatsApp

Meer informatie? Stuur ons gerust een bericht.

CLOOZ doors

Anthonie Fokkerstraat 83
3772 MP Barneveld
0342 – 786910
info@cloozdoors.nl

SNEL NAAR

INFO

Erkend leerbedrijf Barneveld | Stage Barneveld | Staal & Metaal | CLOOZ doors
Neem hier contact op. Contact Stel hier uw unieke stalen deur samen.